Institusjonell Bitcoin lengter etter rekordhøye, hedgefondskort – CME-data

CME-data viser at institusjonene er lange Bitcoin mens hedgefond aggressivt kortere BTC.

I følge CME er mengden av Bitcoin (BTC) lange kontrakter holdt av institusjoner på et helt toppnivå. Likevel viser CMEs siste Commitment of Trader-rapport at hedgefond er rekordhøye for BTC-shorts.

Det er tilsynelatende en stor forskjell i oppfatningen av Bitcoins korte til middels sikt trend mellom hedgefond og institusjoner.
CME Bitcoin futures netto åpen rente. Kilde: Skew
Hvorfor korterer hedgefond aggressivt Bitcoin, men ikke institusjoner?

Hedgefond implementerer vanligvis forskjellige strategier for å generere avkastning for investorer. Ofte vil hedgefond bruke derivater og bruke en mer høyrisikostrategi.

I kontrast har institusjonelle investorer som tildeler en prosentandel av porteføljen til Bitcoin sannsynligvis en langsiktig strategi. Dette betyr at de ikke er bekymret for BTCs ytelse på kort til middels sikt.

Noen analytikere sier at hedgefond sannsynligvis mangler Bitcoin for å gi likviditet til institusjoner som lengter etter toppkryptovaluta.

Ettersom institusjonelle investorer i økende grad bygger opp sine lange posisjoner, må det være selgere på CME for å balansere ordreboken. Mitchell Nicholson, en kryptovaluta-analytiker, sa:

„Mange HFs sannsynligvis kortere CME-futures sikret for å fange basen eller gi likviditet til institusjonene som varer lenge.“

Teknisk sett kan hedgefond også kortslå Bitcoin etter gjentatte avslag på et viktig motstandsnivå. Bitcoin har ikke klart å bryte ut av motstandsområdet $ 11 700 til $ 12 000 siden august.

I over to måneder har Bitcoin stort sett vært mellom $ 10 500 og $ 11 700, og sliter med å vise fremdriften.

Etter BTCs utvinning fra $ 3600 kan hedgefond forvente en betydelig tilbakeføring.

En pseudonym handelsmann kjent som “Bluntz” sa at den nåværende tekniske strukturen til Bitcoin ser ut som februar. I mars falt BTC til $ 3596 på BitMEX i en brå kapitulasjonsfase.

Hvorvidt hedgefond ikke har kort BTC eller gir likviditet til kjøpere på CME, er fortsatt uklart basert på åpen rente. Skew sa:

“Ny CME Commitment Of Trader-rapport kom nettopp inn for BTC Futures: HFs all-time short. Institusjoner hele tiden. Hvem har galt? ”

Institusjoner fortsetter å demonstrere høy etterspørsel

Til tross for de økende Bitcoin-kortposisjonene fra hedgefond, fortsetter institusjonelle investorer å akkumulere BTC.

På okt. 17, sa Barry Silbert, administrerende direktør i Grayscale, at selskapet nådde høye eiendeler under forvaltning (AUM) til 6,4 milliarder dollar. Figuren fra gråtoner er kritisk for å måle institusjonell aktivitet fordi produktene deres hovedsakelig skreddersyr institusjonelle investorer.

I USA er det ikke et Bitcoin-børshandlet fond (ETF) godkjent av USA. Securities and Exchange Commission (SEC). Som sådan stoler institusjonene på Grayscale Bitcoin Trust, som fungerer mer som et børshandlet produkt (ETP) for å få eksponering for Bitcoin.

Store multimilliardkonglomerater som har investert i Bitcoin, som MicroStrategy og Square, understreket også sin intensjon om å behandle BTC som en egenkapital. I det minste på kort til middels sikt vil disse institusjonene neppe selge sine BTC-beholdninger.