De vermeende tiener Twitter hacker bezit meer dan 3 miljoen dollar aan bitcoin.

De tiener uit Florida, Graham Ivan Clark, die vorige maand beschuldigd werd van het hacken van Twitter, heeft meer dan 3 miljoen dollar aan bitcoin activa. Volgens het Tampa Bay Times rapport van zondag, informeerde de advocaat van Clark David Weisbrod de activa in een rechtszitting op zaterdag. Clark heeft 300 bitcoin (momenteel met een waarde van ongeveer $3.35 miljoen), onthulde de procureur. De aanklagers beweerden dat de bitcoin illegaal moet worden verkregen, gezien het ,,gedrag van Clark,“ verwijzend naar de houwer van de Tjilpen.

Clark was vorig jaar het onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek.

De procureur van Clark ontkende de eisen die door eisers worden gemaakt, zeggend dat Clark het onderwerp voor een misdadig onderzoek vorig jaar was, en tegelijkertijd, namen de eisers ongeveer $15.000 in contant geld en 400 bitcoin van Clark in beslag. De eisers daalden toen om Clark tegelijkertijd te belasten en gaven hem het contante geld en 300 bitcoin terug. Weisbrod betoogde dat het die bitcoin legitimeert. „Ik kan geen grotere aanwijzing van legitimiteit bedenken dan de wetshandhaving die het geld terug geeft,“ merkte de advocaat op. Het is niet duidelijk waarom de eisers slechts 300 bitcoin teruggaven, en niet alle 400 Bitcoin Up toen zij naar verluidt weigerden Clark tegelijk te belasten.

De eisers plaatsen $725.000 borgtocht voor Clark.

De tiener uit Florida werd gearresteerd op 31 juli en wordt geconfronteerd met 30 aanklachten wegens misdrijf om een Bitcoin-wedstrijd te promoten door het hacken van populaire Twitter-accounts. De aanklagers hebben hem aangeduid als het „meesterbrein“ achter de massale veiligheidsinbreuk. In de hoorzitting van zaterdag hebben de aanklagers 725.000 dollar borgtocht voor de verdachte vastgesteld, wat zes keer zoveel is als wat hij wordt beschuldigd van het stelen van de Twitter-hack. Twee andere mensen zijn ook aangeklaagd voor hun vermeende deelname aan de hack. Zij worden geconfronteerd met federale aanklachten omdat ze volwassen zijn, terwijl Clark als jongere staatsaanklachten onder ogen ziet. De 19-jarige Britse ingezetene Mason Sheppard en de 22-jarige ingezetene Nima Fazeli uit Florida zouden mede-samenzweerders van de zwendel zijn.