Abhasian hallitus väittää, että kaivostoiminta aiheuttaa jatkuvan energiakriisin

Etelä-Kaukasuksen „tosiasiallisessa“ osavaltiossa kaikki salaukseen liittyvät toimet ovat kuitenkin laittomia vuodesta 2018

Abhasian hallitus väittää, että kaivostoiminta aiheuttaa jatkuvan energiakriisin
Abhasia, Etelä-Kaukasuksen tosiasiallinen valtio, on edelleen edessään energiakriisissä. Alueelle sähköä toimittavan yrityksen johtaja vastasi äskettäin sähköverkkoon liittyvistä ongelmista salauksen louhinnan lisääntymiseen.

Jam News kertoo, että paikalliset viranomaiset eivät ole noudattaneet tai panneet täytäntöön hallituksen asettamaa kaivoskieltoa, ja kaivostyöläiset hyödyntävät edelleen alueen alhaisia energiakustannuksia.

Abernian virallisen energiayhtiön, Tšernomorenergon, operatiivisen toiminnan ja Bitcoin Future teknologian johtaja Ruslan Kvarchia sanoi:

„Tasavallassa toimivien kaivoslaitteiden kokonaiskapasiteetti on vähintään 40-45 megawattia. Tämä kapasiteetti, joka kuluttaa ympäri vuorokauden ympäri vuoden, pystyy käyttämään noin 400 miljoonaa kilowattituntia, mikä on Suurin osa sähköpulasta Abhasiassa. Alijäämä vuoden 2020 jäljellä oleville kuukausille voi olla 704 miljoonaa kilowattituntia „.

Kaivoslainsäädännön tiukentamisen sijaan paikalliset viranomaiset ajattelevat kuitenkin toista ratkaisua.

Viranomaiset harkitsevat kiellon poistamista ja kaiken kaivostoiminnan sallimista alueella. Kaivostyöläisten salliminen toimia avoimella tavalla voisi hallituksen mukaan parantaa suhteita kaikkien osapuolten välillä: energiantoimittajien, kaivostyöläisten ja paikallisten viranomaisten välillä.

Hallitus uskoo, että kiellon poistaminen mahdollistaa kaivoslaitosten tiukemman valvonnan ja siten paremman sähkönsaannin hallinnan.

Abhasia näki kaivostoiminnan kasvun vuonna 2020 huolimatta salaustoiminnasta, joka oli laitonta vuodesta 2018. Tulli ilmoitti, että yli 589 000 dollarin arvoinen kaivoslaitteisto on tullut maahan viimeisten kuuden kuukauden aikana.